Product Research: deel 2

Nadat je de basiscriteria hebt bepaald is het tijd om product ideeën op te doen. Om verder te gaan met Product Research gaan we de producten vaker testen en beoordelen. Zoek producten op websites zoals bol.com, Amazon. Dit zijn kanalen waar veel consumenten op zitten en er dus betrouwbare data beschikbaar is.

Gebruik hiervoor de Product Research tool van Sellevate voor.

“Het unieke aan Sellevate is dat je ziet wat er speelt in de markt.”

Volg producten om data binnen te halen via Product Tracking. Producten zijn makkelijk te vinden door de naam in te voeren of EAN-code. Bol.com heeft een assortiment van 36 miljoen artikelen. Deze zijn ingedeeld in categorieën en daarbij behorende subcategorieën. Sellevate heeft op basis daarvan speciale filters ingebouwd. Zo heb jij de mogelijkheid om gemakkelijk artikelen te zoeken. Er worden ook gerelateerde artikelen zichtbaar zodat je een goed beeld krijgt van de markt. Wie weet ontdek je artikelen waarvan je niet eens het bestaan af wist.

Je vindt artikelen via Sellevate, daarbij wordt weergegeven hoe deze producten scoren in de reviews.

Tip: Producten die slechte reviews hebben zijn misschien juist goed wanneer je een andere leverancier hebt.

Berekenmodule

Daarnaast heeft Sellevate een unieke berekenmodule. Hierbij kun je diverse kenmerken invoeren zoals:

 • Inkoopprijs
 • Kosten transport
 • Kosten verpakking
 • Kosten transactie
 • Overige kosten
 • Verkoopprijs
 • Productcategorie
 • BTW
 • LvB (Logistiek via Bol.com)
 • Verzendkosten

Op deze manier komt er een prijs analyse en kosten analyse uit.

Uitkomst berekening

Krijg direct overzicht van de marge en verkoopprijs. Daarnaast berekent de module:

 • Mogelijke omzet
 • Inkoopkosten totaal
 • Bemiddelingsbijdrage
 • Logistieke kosten
 • Netto marge
 • BTW
 • Procentuele marge
 • Rendement op Investering (ROI)
 • Break-even prijs

Zo zie jij direct welke producten potentie hebben om aan je assortiment toe te voegen. Daarnaast kun je de berekening opslaan en notities toevoegen. Zo hoef je niet elke keer alle gegevens opnieuw in te voeren.

Bereken snel en eenvoudig wat producten gaan opleveren. Tijdens je zoektocht naar winstgevende producten is het belangrijk dat je jezelf altijd richt op winstmarge en de potentie van het product. Wanneer je producten later in het proces gaat beoordelen, zijn dit twee doorslaggevende factoren. Verder is het belangrijk dat je de kenmerken van winstgevende producten kent. Gebruik deze vervolgens om te beoordelen en bepalen wat je wel of niet inkoopt.

Meer over Product Research lees je hier!

Bryan Delmee
Co-founder, Verkoper op Bol.com

Aan de slag met Sellevate

Doe op de eenvoudigste manier doeltreffend marktonderzoek. Houd simpel je eigen kansen in beeld.
Prijzen
© 2023 Sellevate, Alle rechten voorbehouden
KVK-nummer: 84409134
×