Sellevate Store Management

Wat kun je met Store Management? Waarom is het belangrijk om je Store te koppelen?

Zodra je je aanmeld bij Sellevate krijg je direct de optie om je Store Management te koppelen. Mocht je al verkopen via meerdere marketplaces dan kunnen direct via een API koppeling installeren. Dit is super eenvoudig en Sellevate helpt je de stappen te doorlopen. Als dit voldaan is spreken we van ‘Store gekoppeld’. Je krijgt al je gegevens bij elkaar te zien in één overzicht. Een aantal onderdelen die je ziet:

-        Omzet incl. BTW

-        Aantal verkochte producten

-        Gemiddelde orderwaarde

-        Voorraad

-        Aantal retouren

-        Retourbedrag

Per onderdeel kun je de statistiek bekijken. Daarbij kun je zelf bepalen over welke periode de gegevens ziet bijvoorbeeld over een week, maand, jaar etc. maar ook kun je zelf een start en eind datum zien waarvan je de gegevens wil bekijken.

Koopblokpercentage

Wat je ook kunt zien is het koopblokpercentage, dit begrip lichten we verder toe. Bol.com wil het klanten makkelijker maken en het beste aanbod aanbieden. Wanneer meerdere partners hetzelfde artikel aanbieden via bol.com, kiezen zij één partner voor het koopblok. Je wordt beoordeeld op het beste aanbod qua prijs, levertijd en service. Hoe vaker je bovenaan staat, hoe beter je presteert. Zorg dus altijd dat je voldoet aan de beoordeling via bol.com. Lees meer over het koopblok.

blog sellevate marktonderzoek

Wat kun je nog meer met Store Management?

Het overzicht toont jouw top producten zodat je altijd weet welke artikelen je best sellers zijn. Daarbij zie je ook de voorraad waardoor je dus direct weet wanneer je extra inkopen moet doen. Het menu is te selecteren op voorraad, prijs, aantal verkochte en omzet. Kies dus welke data jij bovenaan wil zien staan.

Verder worden je laatste bestellingen en retouren getoond. Daarbij staat de status van de bestelling vermeld, zoals voltooid of verwerken. In dit overzicht staat ook de besteldatum en het bedrag. In één oogopslag zie je direct hoeveel pakketten je nog moet versturen of verwerken.

Voorraad

Het voordeel van het dashboard is dat je direct inzicht krijgt in al je bestellingen. Veel ondernemers verkopen niet alleen via een eigen website maar ook via marketplaces zoals bol.com of Amazon. Dankzij Sellevate hoef je niet dagelijks alles te controleren op bestellingen, maar zie je ze allemaal direct bij elkaar. Daarnaast zie je ook welke producten beter presteren waardoor je inzicht krijgt in artikelen waarmee je het assortiment wil uitbreiden of juist wil afstoten. Kom nooit meer zonder voorraad te zitten doordat je ziet of je hardlopers nog op voorraad zijn.

Bryan Delmee
Co-founder, Verkoper op Bol.com

Aan de slag met Sellevate

Doe op de eenvoudigste manier doeltreffend marktonderzoek. Houd simpel je eigen kansen in beeld.
Prijzen
© 2023 Sellevate, Alle rechten voorbehouden
KVK-nummer: 84409134
×