Orderverwerking

Definitie orderverwerking

Het is een belangrijk onderdeel in het proces van de logistiek. De definitie van orderverwerking is het verzamelen van de juiste producten en het verzendklaar maken van een bestelling. Alle administratieve handelingen die vereist zijn van ontvangst van de order tot aan het gereedmaken voor verzending. Denk hierbij aan het inboeken van de order, orderpicken in het magazijn, verpakken van een product, het regelen van transport en het maken van facturen.

Bij fulfilment centers zijn zoveel mogelijk processen in de logistiek efficiënt ingericht met de juiste systemen. Op deze manier gaat de orderverwerking zo snel mogelijk en met zo min mogelijk fouten.

Het proces voor het online verkopen van producten is foutgevoelig. Inkopen bij een leverancier gaan mis, een systeemfout in de webshop, verkeerde sticker op een pakket of een pakketbezorger waar wat fout gaat. Om zo min mogelijk fouten te maken en altijd scherp te zijn, kun je het orderverwerkingsproces optimaliseren. Door hier zoveel mogelijk met goede systemen te voorzien, voorkom je fouten in een ander gedeelte van het proces.

Uitbesteding fulfilment

Webshops zijn in het begin vaak klein, dan versturen ze vaak zelf alle pakketten. Wanneer de webshop groeit en het aantal bestellingen stijgt, wordt het orderverwerkingsproces steeds complexer. Vaak wordt er dan gekozen om het uit handen te geven zodat een webshop eigenaar meer tijd overheeft voor andere processen. Denk hierbij aan de inkoop, marketing en het update artikelen van artikelen.

Steeds meer online verkopers kiezen ervoor om orderverwerking uit te besteden. Veel fulfilment bedrijven helpen je door alle zorgen uit handen te nemen. Dat doen zij door middel van een kennismaking, om zo een op maat gemaakt advies te geven. Bekijk eens wat onze partner Fulfilment.nl voor je kan betekenen.

Voordelen

-        Je houdt veel meer tijd over voor andere zaken zoals het kiezen van de juiste leveranciers, optimaliseren van het assortiment, updaten van je webshop.

-        Neemt werk uit handen, eigen zolder of garage staat niet vol met goederen

-        Fulfilment bedrijven maken gebruik van geautomatiseerde orderverwerking waardoor de foutmarges een stuk lager liggen

Nadelen

-        Iets minder marge doordat het fulfilment bedrijf vaak per pakket een prijs afspreekt. Daarentegen kan een orderverwerkingsbedrijf goedkoper inkopen doordat zij ‘groot’ afnemen als bedrijf. Overleg dus eerst voordat je een keuze maakt.

-        Startende webshop hebben de marges nog niet. Vaak zitten ze nog met voorraden omdat ze niet goed kunnen inschatten hoeveel transacties plaats vinden.

Bron: Fulfilment.nl

Bryan Delmee
Co-founder, Verkoper op Bol.com

Aan de slag met Sellevate

Doe op de eenvoudigste manier doeltreffend marktonderzoek. Houd simpel je eigen kansen in beeld.
Prijzen
© 2023 Sellevate, Alle rechten voorbehouden
KVK-nummer: 84409134
×