Kostenoverzicht: Wat Kost Shopify voor het Opzetten van een Webshop?

April 30, 2024
5 min
Sellevate

Hoe duur is Shopify?

Shopify is een populair e-commerce platform dat ondernemers de mogelijkheid biedt om hun eigen online winkel te creëren en te beheren. Het platform staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, diverse functionaliteiten en flexibele prijsopties. Maar hoe duur is Shopify nu eigenlijk? In dit artikel duiken we dieper in de kostenstructuur van Shopify, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken over het al dan niet gebruiken van dit platform voor je online onderneming.

Shopify Prijsplannen

Shopify biedt verschillende prijsplannen aan, afhankelijk van de schaal en behoeften van je onderneming. Deze plannen zijn als volgt:

1) Voor €9 per maand biedt dit plan je de mogelijkheid om producten te verkopen op bestaande websites of via social media met behulp van de Shopify Buy Button.

2) Met een maandelijkse bijdrage van €29 krijg je toegang tot alle basisfunctionaliteiten die nodig zijn om een online winkel te starten, inclusief twee medewerkersaccounts.

3) Dit plan kost €79 per maand en biedt meer geavanceerde functies dan het Basic-plan, waaronder professionele rapportages en de mogelijkheid voor vijf medewerkers om toegang te hebben tot de winkel.

4) Voor €299 per maand biedt dit plan geavanceerde rapportage- en verzendopties voor grote bedrijven die behoefte hebben aan een complexere setup.

5) Het is belangrijk om te vermelden dat bovenop de maandelijkse abonnementskosten, Shopify ook transactiekosten in rekening kan brengen voor elke verkoop die via het platform wordt gedaan. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het gekozen plan en de betalingsmethode.

Wat krijg je voor deze prijs?

De prijsplannen van Shopify omvatten een breed scala aan diensten en functionaliteiten. Bij elk abonnement krijg je toegang tot het Shopify-dashboard, waar je producten kunt beheren, bestellingen kunt volgen, en klantenrelaties kunt beheren. Daarnaast omvatten alle plannen hosting van je online winkel, evenals toegang tot Shopify's uitgebreide app-market voor extra functionaliteiten. Shopify biedt ook 24/7 klantenondersteuning in alle abonnementsvormen.

Is Shopify de investering waard?

Of Shopify de investering waard is, hangt af van jouw specifieke behoeften en bedrijfsdoelen. Voor beginnende ondernemers en kleine bedrijven kan het Basic Shopify-plan een kostenefficiënte optie zijn om te starten in de wereld van e-commerce. Voor grotere ondernemingen die meer geavanceerde functies en ondersteuning nodig hebben, kan het Advanced of Shopify Plus-plan een geschikte keuze zijn. Shopify's gebruiksgemak, brede scala aan functionaliteiten en uitstekende klantenservice maken het een aantrekkelijke optie voor veel online ondernemers.

Het is aan te raden om de prijsplannen van Shopify zorgvuldig te vergelijken en te beoordelen welk plan het beste past bij je bedrijfsstrategie en budget. Met de juiste keuze kan Shopify een waardevol platform zijn dat bijdraagt aan het succes van je online onderneming.

Probeer sellevate nu twee weken vrijblijvend uit!

Sluit je aan bij meer dan 2400 actieve gebruikers